Focus Norvegia

Jazzul norvegian va fi prezent și anul acesta în Poiana Lupului, cu sprijinul Arts Council Norway și Music Norway! Unii dintre liderii formațiilor invitate se află în premieră la Gărâna Jazz Festival: Rebekka Bakken, Sinikka Langeland, Daniel Herskedal și Stian Carstensen. Deschiși la influențe din muzica contemporană, avant-garde, rock, pop și world music, muzicienii norvegieni au schimbat soundul jazzului contemporan de câteva decenii bune. Diversitatea și creativitatea neîngrădită vor fi coordonatele acestor concerte care se vor desfășura după următorul program:

• sâmbătă, 8 iulie, Poiana Lupului
Rebekka Bakken Band
Sinikka Langeland – Wind and Sun

• duminică, 9 iulie, Poiana Lupului
Daniel Herskedal Trio
The Side Effects – Stian Carstensen, Marius Neset, Thomas Strønen

Bilete: https://www.bilete.ro/garana-jazz-festival-editia-xxvii/
Info: www.garana-jazz.ro


Daniel Herskedal Trio

Daniel Herskedal este un muzician și compozitor cu o abilitate extraordinară, care își împinge limitele instrumentului său cât mai departe. Muzica sa curge cu grație și echilibru absolut, îmbinând perfect spiritul jazzului cu meșteșugul compozițional al muzicii clasice. Rareori auzi un muzician cu atâta profunzime, intensitate emoțională și virtuozitate. Noul album al lui Daniel Herskedal, “Harbour” (Edition Records), a fost nominalizat recent la Spellemannprisen (Grammy norvegian) și reunește colaboratori de lungă durată: pe pianistul Eyolf Dale și percuționistul Andreas Helge Norbakken. Daniel Herskedal Trio devine o trupă din ce în ce mai puternică cu fiecare lansare. Sonoritatea lor unică și profunzimea muzicală sunt copleșitoare, dând naștere unor creații uimitoare.

Daniel Herskedal ‘The Mariner’s Cross’


Rebekka Bakken Band

Rebekka Bakken Band nepromite un concert senzațional! Rebekka Bakken este o cântăreață impresionantă! Este greu să atașezi muzica ei unei categorii:  jazz, americana, folk, soul sau blues. Însă este foarte ușor să nu o mai uiți după ce o asculți pentru prima oară. Se spune că te lasă fără cuvinte! Cântecele muzicienei norvegiene sunt copleșitoare, lirice, interpretate cu înalte calități vocale, vocea sa putând acoperi 3 octave. Dragostea, dorul, despărțirea sau depărtarea sunt temele prezente  în muzica ei, iar felul în care interpretează, cu profunzime, instinctiv, deschis, atinge direct inima publicului. Rebekka Bakken are 11 albume solo în discografia sa și numeroase colaborări, cu Wolfgang Muthspiel, Julia Hülsmann, Dhafer Youssef, Wolfgang Haffner, Christof Lauer.

Rebekka Bakken & hr-Bigband – Jazzwoche Burghausen 2015


Sinikka Langeland – Wind and Sun

Sinikka Langeland este una dintre cele mai prețioase voci ale Nordului. La Gărâna Jazz Festival 2023, va prezenta cel mai recent proiect – Wind and Sun, inspirat de muzicalitatea poeziilor lui Jon Fosse, având ca bază muzica tradițională din Finnskogen. Muziciana dorește să aducă în prezent aspectul atemporal al poemelor lui Fosse, prin intermediul artiștilor care folosesc modalități moderne de expresie. Kantelele sună aproape ca o orchestră în sine, iar membrii grupului sunt excepționali: Kristina Fransson, Bendik Hofseth, Jo Skaansar, Markku Ounaskari. Muzicienii ridică compozițiile pe noi culmi cu improvizațiile și interpretările lor magistrale, invitând la o călătorie în peisajul atemporal imaginat de Jon Fosse.

Sinikka Langeland – Det er den draumen


The Side Effects – Stian Carstensen, Marius Neset, Thomas Strønen

Atunci când Stian Carstensen, Marius Neset și Thomas Strønen cântă împreună, ca în The Side Effects, știi că seara va fi o nebunie! Muzicalitatea fantastică a celor trei muzicieni de top ai Norvegiei a lăsat publicul în extaz încă de la prima apariție pe scenă. Materialul muzical al trioului este inspirat din muzica populară balcanică și din muzica cultă occidentală. În concerte se susțin reciproc, se completează și se aventurează în noi explorări cu o creativitate fascinantă.

The Side Effects

Bilete: https://www.bilete.ro/garana-jazz-festival-editia-xxvii/
Info: www.garana-jazz.ro