Stiri ← Inapoi

Gărâna Jazz Festival 2022 prezintă concertele de la Experimental Stage (în Biserica Catolică din Văliug)

Începem numărătoarea inversă, pentru că ne mai desparte o lună de Gărâna Jazz Festival 2022! Între 7-10 iulie am pregătit 27 de concerte pentru cea de-a XXVI-a ediție. În fiecare zi vor avea loc 5 concerte pe scena din Poiana Lupului, iar de vineri se va deschide Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank, la Biserica Catolică din Văliug, unde vor avea loc trei concerte vineri și câte două concerte în zilele de sâmbătă și duminică. Un rezumat al programului în 27 de cuvinte: jazz american, jazz nordic, francez, german, nu jazz & fusion, electronic, rock & progressive jazz, jazz experimental, muzicieni legendari, proiecte românești, improvizație, show, virtuozitate, energie, emoție, creativitate, libertate muzicală.

Concertele organizate în Biserica Catolică din Văliug, sat situat la 14 km de Gărâna, vor fi și anul acesta la concurență cu drumețiile de peste zi în Parcul Național Semenic. Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank va găzdui 6 proiecte românești de jazz și unul francez, în prima parte a zilei, de la ora 11:00, de vineri până duminică.

Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare, UniCredit Bank: „La UniCredit Bank, ne implicăm în proiecte care susțin comunitățile să crească și alegem să ne asociem cu acele proiecte sustenabile, care produc efecte durabile pe termen lung. Proiectele culturale, așa cum este Gărâna Jazz Festival, au potențialul de a genera schimbări pozitive pentru sănătatea emoțională a comunităților – tot ceea ce înseamnă artă, creativitate, reprezintă un demers care, dincolo de valoarea intrinsecă, ne încurajează să fim mai empatici, mai deschiși, mai toleranți. De aceea, ne bucurăm să oferim anul acesta publicului participant la festival Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank, o experiență muzicală autentică și inedită”.  

Vor concerta la Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank (Biserica Catolică din Văliug):

vineri, 8 iulie 2022, ora 11:00

Vincent Courtois – West (solo) (Franța)

Fluidian (România)

Eva Maria Gârlea (România)

sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 11:00

Adi Stoenescu Trio (România)

Ionuț Dorobanțu & Alina Giurgiu (România)

duminică, 10 iulie 2022, ora 11:00

Cătălin Milea Sanoterra Ensemble (România)

Nicolas Simion Trio – Crazy World (România)

Vă reamintim programul complet al Scenei Principale din Poiana Lupului, precum și informațiile despre achiziționarea biletelor pentru festival:

Scena Principală/Main Stage, Poiana Lupului:

joi, 7 iulie 2022, ora 18:00

Charles Lloyd & The Marvels feat. Bill Frisell (S.U.A)

Eivind Aarset Quartet (Norvegia)

Håkon Kornstad Trio (Norvegia)

Mathias Eick Quartet (Norvegia)

Per Mathisen’s Heavy Weather” (Norvegia, Austria, Cehia, Ungaria, Slovacia)

vineri, 8 iulie 2022, ora 18:00

Arne Jansen Trio (Germania)

Kari Ikonen Trio (Finlanda)

Verneri Pohjola Quartet (Finlanda)

Alexi Tuomarila Trio (Finlanda)

Charley Rose Trio (Franța)

sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00

Frank Gambale All Star Band (Australia, Franța, Ungaria)

Wollny, Parisien, Lefebvre, Lillinger – XXXX (Germania, Franța, S.U.A.)

Magnus Öström Band (Suedia)

Svante Henryson’s Back to Base (Suedia, Norvegia)

Alexandre Herer Nunataq (Franța)

duminică, 10 iulie 2022, ora 18:00

Soft Machine: 55 Years Tour (Marea Britanie)

AdHd (Islanda)

Liv Warfield Band (S.U.A.)

Ciśnienie (Polonia)

VanDerCris (România)

Abonamentul de festival sau biletul de o zi poate fi achiziționat online: www.bilete.ro/garana-jazz-festival-editia-xxvi/

Abonamentul de festival îți asigură accesul la toate concertele din festival (de la Scena Principală din Poiana Lupului + Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank de la Biserica Catolică din Văliug).

Preț: 520 lei

Biletul pentru o zi îți asigură accesul la toate concertele din ziua respectivă (de la Scena Principală din Poiana Lupului + Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank de la Biserica Catolică din Văliug).

Preț: 140 lei

Pentru cei care vor să participe doar la concertele de la Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank (Biserica Catolică din Văliug)vor exista bilete la intrarea în biserică, în valoare de 50 de lei.

Accesul la concertele din biserică se va face în limita locurilor disponibile.

Copiii sub 14 ani au intrarea gratuită.

Program & info: www.garana-jazz.ro